Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csőgörény kacskaringós útja
  2009-06-01 16:46:31, hétfő
 
 




http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Kepek/cso-Koka-kocka.jpg







A csőgörény kacskaringós útja

Olajháború = világháború?



Mindenek előtt: ha olajról írok, a gázra is gondolok. A két energiahordozó közül az olaj lett a névadó, de a közgondolkodás hozzákapcsolja a másikat is.

I.


Az emberek általában nem szeretik az okvetetlenkedő prófétákat, a keresztények meg pláne nem. Súlyosabb esetekben megkínozzák megégetik, enyhébb esetekben csak leszarják őket. Giordano Bruno, Girolamo Savonarola súlyosabb esetek voltak. Galileo Galilei kivétel volt. Miután eltekintett attól a fixa ideájától, hogy a föld mozog, megúszta. E tévelygők listája hosszú és unalmas. A "csak leszartaké" meg pláne. Egy hepciáskodót mégis kiemelek a csomóból. Fogadni mernék, a nyáj 99.99 %-ának fogalma sincs arról ki ő.

Nos, Wolfgang Jeschke az illető. Egyik próféciája "A teremtés utolsó napja" c. könyvében látott napvilágot, 1981-ben. A könyv témája az olaj jövőbeni szerepe az emberiség életében. A science fiction műfajban megirt regény a jelenkorból indul. Egy nagyhatalmi csoportosulás időugrást tervez. Visszafelé, a földtörténetnek abba a korszakába, amikor a Földközi Tenger meden céje még száraz volt. Az ugrás célja, hogy a tengerfenéken tolvaj-olajvezetékeket építsenek országaik és a távoli olajlelőhelyek között, majd - jelenidőben - zavartalanul és főleg ingyen "importálhassák" a fekete aranyat. A grandiózus terv egy egészen banális akadály miatt hiusúlt meg: a másik oldalon állókat sem ejtették a fejük lágyára, befuccsolt a biznisz.

A Hodorkovszkij nevével fémjelezhető orosz - zsidó maffia olaj, ill. gázterve sem volt kevésbe zseniális, ám megint szerephez jutott a banalitás... Ezzel azonban korántsincs lefutva a dolog. A tolvajnak nem szegi kedvét a kudarc. Ez a "Kóka - hakni" kapcsán jutott eszembe. Elmondom miről van szó.

Egy buta gój azt hinné, hogy miután az SZDSZ-nek sikerült a páratlan bravúr, azaz sikerült társadalmi támogatottságát [kreditjét] 1 % közelébe letornászni - és még kétfelé is szakadt egy hideg és egy meleg szárnyra - vezetői örülni fognak, hogy a seggükön luk van, és ennek megfelelően viselkednek. Egy frászt!

Nemrég kiderült, hogy az Országgyűlés egy újabb bizottságot hozott létre, az u.n. "Nabucco-bizottságot" és annak elnökévé Kóka Jánost választották meg. A rágcsáló képű uriember pedig, hóna alatt egy bianco meghatalmazás sal, útrakélt és bejárt ungot - berket. Aztán hazajött és beszámolt küldetése eredményeiről. A továbbiakban őt idézem, előbb az MTI nyomán.

Az Egyesült Államok Magyarország gazdasági partnereként, az energiabiztonságban érdekelt szuperhatalomként és NATO-szövetségesként is támogatja az energiadiverzifikációt, az orosz gáztól való függetlenedés programját - ezt érzékelte szerdai washingtoni tárgyalásain Kóka János, az Országgyűlés Nabucco-bizottságának elnöke. Elmondta: azok után, hogy Magyarország az elmúlt években nem tudta tartani ígéreteit a költségvetési hiány mértékére vonat kozóan és előrejelzései megbízhatatlanná váltak, most pozitív várakozást kelt az amerikai befektetői körökben a válságkezelő kormány, a szakértő pénzügyminiszter személye és programja miatt.

Ahány mondat, vagyis ahány szó, helyesebben ahány betű annyi pofátlan hazugság, csúsztatás, provokáció!

* Kinek az energiabiztonságában érdekelt Amerika a sajátján kivül? Amerika számára az olaj már rég nem az élet nedve, hanem olyan kincs, amit másoktól elrabol és megint másoknak, néha épp a megraboltaknak, elad.
* Szó sincs "energia-diverzifikációról", az olajtermelő országok, elsősorban Oroszország, elleni diverzióról Oroszország bekerítéséről és térdrekényszerítéséről van szó.
* Magyarország azért nem tudta tartani "ígéreteit" mert Amerika volt szives - már nem először - kifosztani a világot. A csődbetaszított államok - ideértve a gazdagokat is - költségvetése felborul és nemhogy "igéretei ket" nem tudják tartani, a költségvetési hiány mértéke tekintetében, de infúzióra szorulnak maguk is.
* Amerika milyen előrejelzést adott a világnak arról, hogy gonosztévő bankárai kiürítik a trezorokat? A váratlanul megrabolt, a károsult államok, előrejelzései hogyan lehetnek "megbízhatók"?
* Milyen "amerikai befektetői körökről" fecseg ez a pocok? Tán a General Motors-ra gondol, amely épp most esedezik az amerikai adófizetők dollármilliárdjaiért, hogy össze ne omoljon, mint a World Trade Center?
* Mit jelent az, hogy "válságkezelő kormány"? Hát nem az IMF fináncai kezelik a fejőgépeket, pumpákat, préseket és sajtolóberendezéseket?
* Mi az, hogy szakértő pénzügyminiszter (?), mire garancia a "személye" (?) és milyen programja van (?).
Bajnai Gordonról tudjuk, hogy "szakember", de egyáltalán nem a válságkezelésben. Eddig az ő programjáról [csomagjáról] folyt a purparlé (!?)

Korábban Oszkó Péter pénzügymniniszter úr is járt Washingonban. Beszédet is mondott. [Úgyszólván egymásnak adták a kilincset Kókával.]

Oszkó a következőket mondta az IMF plénumán.

"Magyarország a globális recesszió mélyülése ellenére is igyekszik betartani az államháztartási hiányra vonatkozó azon feltételt, amely a Nemzetközi Valutaalap [IMF] 'mentőcsomagjában' szerepel - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter szombaton Washingtonban. A Bajnai-kormány meg kíván felelni annak az IMF-feltételnek, hogy a magyar államháztartás hiánya nem haladja meg a hazai össztermék 2,9 százalékát. közölte a Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában az IMF hétvégi tanácskozására az amerikai fővárosba érkezett pénzügyminiszter... Mint kifejtette, át kell alakítani a szociális kiadások rendszerét, át kell szabni azokat a költségeket, amelyek a jelenlegi túlköltekezést okozzák. Ezeket a változtatásokat a krízistől függetlenül végre kell hajtani - szögezte le."

Ebből az is kiderül, hogy az Országgyűlést, a minisztertanácsot és egyáltalán a Magyar Alkotmányt momentán az IMF mentőcsomag helyettesiti. Önálló miniszterelnöki, pénzügyminiszteri csomagok nem léteznek, nem létezhet nek. A vágóhíd tecnológiája ki van dolgozva. A hentesek legfeljebb újitási javaslatokkal élhetnek a termelékenység növelés, ill. a költségcsökkentés érdekében. [Ilyen értelemben volt "kreativ" Rudolf Höss auschwitzi táborparancs nok is...]

Ha valaki tudja, mit tesz a "túlköltekezést visszafogni" Oszkó holtbiztos tudja, mivel 125.000.000 svájci frank alapu hitelt vett fel egy 1080 négyzetméteres telken álló 418 négyzetméteres, még engedélyezésre váró, palota megvásárlására.

Ami a "szakmaiságot" illeti, a Deloitte Zrt. név csengése nem kellemes a fülnek. Rossz nyelvek most azt rebes getik, hogy a cég főprofilja adókerülő off-shore cégek alapítása. Az még rendjén is lenne, hogy a legnagyobb betyárt nevezik ki pandúrnak. Az adott esetben viszont a betyár intellektuális tevékenységet folytatott. Mint pandúr viszont nem több, nem más, mint az IMF nyúzómestere. Ez nem intellektuális tevékenység. A főnök, Bajnai Gordon, esetében nincs ilyen diszkrepancia, mert ő a kistermelők megkopasztásában szerzett "szakmai hírnevet", kicsiben. Most az ország népét kopasztja - nagyban. Ez, így passzol.

Az Oszkó kitérő után kövessük tovább hősünk Kóka amerikai útját.

"[Kóka] ... találkozott Richard Lugar szenátorral, a szenátus külügyi bizottságának rangidős tagjával, az ener giadiverzifikáció és a Nabucco projekt régi támogatójával, aki kifejezte azon véleményét, hogy itt nem csak egy energetikai problémáról van szó. Véleménye szerint a NATO a 'tagjait' nemcsak akkor 'védi', ha azok katonai biztonsága vagy területi integritása, hanem ha energiabiztonságuk sérül."

A közelmúlt hiteles (!) története viszont az tanúsítja, hogy a nyugateurópai NATO tagállamok energiabiztonságát egyedül az amerikai kalandorakciók sértik, ill. veszélyeztetik. Közismert [magam is foglalkoztam vele], hogy a blokád egyik láncszeme - az Ukrán bábállam - ingyen gondolta fogyasztani az orosz gázt, és amikor ebben Oroszország megakadályozta, megcsapolta a nyugatra irányuló tranzit vezetékeket. Ez, egy szóval kifejezve, lopás. Más szóval kifejezve rablás. A diplomácia nyelvén szólva pedig háborús ok [casus belli].

A tárgyalások nem "elvi szinten" folytak.

"[Kóka] ... világbanki tárgyalásain a pénzintézet és az International Finance Corporation [IFC], a világbanki csoport tagja kifejezték szándékukat a Nabucco csővezeték finanszírozásában való részvételre. Az IFC-től 100 millió dolláros nagyságrendű finanszírozás lehet számítani, ha a program összeáll. A magyar politikus ugyancsak találkozott a Nabuccóban érintett Ausztria, Románia, Bulgária és Törökország, továbbá Azerbajdzsán nagyköveteivel, illetve képviselőivel. Egyetértettek: közös erővel érdemes 'lobbizni' (?) az EU-ban és az Egyesült Államokban is azért, hogy az a 140 millió európai polgár, akit elsődlegesen érint az orosz gáztól való függetlenedés szándéka, közösen tudja megjeleníteni szempontjait. Kóka János hangsúlyozta: a 3 ezer kilométeres csővezeték építését el kell kezdeni, máskülönben Oroszország és Kína felvásárol minden elérhető gázmezőt, gáztároló kapacitást és gázvezetéket Európa orra elől.

Kifejezett hülyeség ez a 'lobbizás' is. A darabot Amerika rendezi. Kóka és a nagykövetek, ill. "képviselők" díszlet tologató munkásokként nyertek alkalmazást és kaptak munkafeladatokat e "termelési tanácskozások" során.

Persze Kóka szereplési ambícióit a próza nem elégíthette k. Megszólalt hát az ATV-ben is a magyar televíziózás történetében legagresszivebb műsorvezető Kálmán Olga műsorában, 2009.05.19-én 7 órai kezdettel. Az interjúban elárult olyan részleteket is, amelyeket a nyomdafesték esetleg nem bírt volna el. Ilyesmiket mondott.

"A Nabucco nem oroszellenes projekt!"

Hát hogy is lenne, hisz mindössze az a célja, hogy "a gázszállitás ne az orosz nagypolitikai érdedkektől függjön". Tehát csupán arra szolgál, hogy Putyin személyiségének paranoid vonásai ne jussanak meghatározó szerephez.

Most szólok, kedves olvasók, még ne aludjanak el! Humoros részek következnek!

Mivel az oroszok és a kínaiak mások orra elől akarnak vásárolni, gyors lépésekre van szükség. "Magyarország tehát jókor állt a program 'élére' !" Tetszenek érteni (?) 'élére' (!). Olyan farokról már hallottam, amelyik azt hitte magáról, hogy ő csóválja a kutyát. Olyan bolháról azonban, amely ugyanezt képzelte volna magáról, még soha sem.

Megtudhatjuk, hogy a sumákoló "projekt-menedzserek" szerbe - számba vették a Nabucco esélyeit is. Szóba kerültek [jól hallottam (?)] iráni gázmezők, "elérhető" iraki olajmezők, azerbajdzsáni, türkmenisztáni hajlandóságok. Továbbá az is, hogy Törökország "nem áll ellent" annak, hogy a csöveket területén kersztül vezessék. Kérdés, az iszlám beütésekkel fertőzött törökök nem makacsolják e meg magukat, most hogy a nyugateurópai demokráciák megfúrták Nato-tagságát (?).

Aztán elmélézott [elkókázott] még azon, hogy a Világbank és az Eximbank lelkesedése folytán többszázmilliárdos tőkék áramolgatnak mejd és "Magyarország vezető szerepet visz (!) ebben." Én nem éltem át, de hallottam, milyen kellemetlen arra ébredni, hogy az alvó keze az éjjeli edénybe ér. Kóka aligha kerülheti el ezt a kellemetlen élményt.

Még egy kis türelmet! Tudom fokozni... [Kóka mondókáját innen tartalma szerint, nem szószerint, adom vissza.]

Hősünk ezek után arról locsogott, hogy az energiaválság, a pénzügyi válság és a politikai biztonság válsága miatt a közgondolkodásban oyan negatív képalkotás folyik, amely egymaga vaszélyesebb, mint a felsorolt objektív tényezők együttesen. Riasztó a fokozódó "szellemi vandalizmus" de erre is van recept - Amerikában. Kóka tiszta forrásból meregetett. Madelaine Albraight asszonyhoz, az USA volt külügyminiszteréhez, fordult vigaszért, nem hiába. Kóka úgy tudja, hogy "Albraight asszony a történelem egyik legjelentősebb alakja. "A Demokrata Párt demokratikus szellemi műhelyének vezetője. Hazánk barátja, aki segítségünkre volt abban, hogy NATO tagok lehessünk. Most amikor az a veszély fenyeget, hogy - a szélsőjobb előretörése miatt - a helyzet kezelhetetlenné válik döntő jelentősége lehet hogy a demokrácia megőrzése érdekében az amerikai szellem erejéből merítsünk, áthozzuk, az ottani tapasztalatokat..."

Mi viszont úgy tudjuk, hogy Albraight asszony mint külügyminiszter maga is felelős a gyilkos iraki embargóért, amely csak gyermemekben félmillió áldozatot követelt. Erről utóbb úgy nyilatkozott ez, az emberi mivoltából teljességgel kivetkőzött némber, hogy a gyermekek tömeges pusztulása "elfogadható ár" volt az Irakkal szembeni amerikai célkitűzések magvalósítása érdekében. [Többször írtam erről Honlapjaimon.]

Az egyazon személy megitélésénél mutatkozó eltérések egyébként plasztikusan személtetik a magyar és a zsidó demokráciaszemléletben mutatkozó eltéréseket, azaz ... de erre lentebb térek ki.

A történetírás gondosan hallgat arról, milyen gazdasági kényszerek hatására döntött Hitler a Szovjetunió "hitsze
gő" megtámadása mellett. Az Anglia ellen tervezett invázió elmaradása folytán Hitlernek számot kellett vetnie a "második front" megnyitásával Anglia és nagybácsija Amerika részéről. A Molotov - Ribbentrop paktum tartós ságában nem bízhatott, hiszen az angol és amerikai bujtogató diplomácia által biztatott Sztálin fenyegető igénye ket támasztott olyan államokkal szemben, amelyek orosz érdekkörbe vonása felbillenéssel fenyegette a paktummal létrehozott ingatag egyensúlyt.

Tudni kell, hogy a Lengyelország és Nyugat Európa más államai ellen elért német háborús sikerek egyik legfon tosabb logisztikai feltételét képezték a szovjet nyersanyag szállítások: az ukrán gabona, a donyecki szén, a Kola félsziget nikkelje, a kaukázusi olaj és a fehéroroszországi fa, stb. E szállításokat a Szovjetunió pontosan teljesítette is, amíg Lengyelország keleti felét és a három kis balti államot le nem nyelte. De aztán...

Politikai, katonai és gazdasági szükségszerüséggé vált, ezen területek megszállása révén, Németország "energiabiztonságát" a fegyverek erejével megteremteni!

Nyugat Európa azonban ezúttal nem Oroszország, hanem - ismétlem - Amerika miatt kerülhet csapdahelyzet be. Ebből következik, hogy Kóka úr, a Magyar Nemzet "képviselője", mint egy világháborús veszéllyel fenyegető nemzetközi összeesküvés résztvevője házalt Amerikában. Ezt a tevékenységet a világ minden jogrendszere egyformán minősíti és egyformán bünteti. [Az amerikaiak tizenhárom csomós vastag kinzó-hurkot használnak. Ilyenre akasztották, vagy akaszttatták legutóbb Szaddámot.]



II.



Hát', valahogy így fest a helyzet, liberálbal irányból nézve. De, nincs, nem is lehet semmi baj, hiszen ízmos nemzeti jobboldalunk, jobboldali pártunk van, a Fidesz képében. Olyan irányzat és párt, amely tömöríti a nemzet színe virágát, beleértve a papságot is, a római pápa áldásától kisérve. Van továbbá egy szépen izmosodó szélsőjobboldalunk is: a Jobbik, amely a - Gárda révén - a nemzet öklét is képes megszagoltatni elleneinkkel. Ha tehát, ilyenformán, az isten velünk, ki állhat ki ellenünk?

A formális logika alapján csupán erre a következtetésre juthatunk. Az ország közvéleménye szemmelláthatóan kész arra, hogy ezt a következtetést, a szavazófülkékben, levonja - akár kétharmados mértékben is.

Csakhogy a formális logika a valóság megértésére vajmi kevéssé alkalmas, mert a következtetési alapokból [premisszák] szinte mindíg kimarad valami, amiről utólag kiderül, hogy fontos lett volna. Sajnos, ami egy adott pillanatban evidenciának látszik, utóbb szinte mindíg délibábnak bizonyul. A délibábot, a látás, ill. a gondolko dás két ellensége vetíti elénk: a szükségképp vak hit [bármiben] és a leegyszerüsítés. Ezek ketten testvérek, sőt tán' egypetéjü ikrek. Ez a két testvér élteti az egyházi és állami hierarchiákat. Ezek terelik egyházi körmenetbe, vagy politikai gyülekezetbe, az önálló gondolkodás gyötrelmeitől, fáradtságától és unalmától írtózó "híveket". E hí
vők hessentik el maguktól az emberi gondolkodás kis koboldjait az asszociációkat is az "apage satanas" [távozz
tőlem sátán] varázsigével, amihez alkalmasint a papok is segítenek a füstölőkkel.

Kiváncsi lennék, hogy most például Kóka amerikai haknija kapcsán hányan gondolkodnak el Gyurcsány bukásának okain és főleg előzményein?

A "Gondola" [2009. február 12], szovjet tábornoki egyenruhába bujtatva Putyint, az elnök korábbi magyarországi látogatásának jelentőségéről elmélkedik.

"Magyar pártok Oroszország-képe Putyinnal vagy ellene? Rendkívüli politikai gesztus értéke volt három évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin magyarországi látogatásának. Az orosz államfő 2006. február 28-án az országgyűlési választási kampány kellős közepén érkezett Budapestre, azzal az alig leplezett szándékkal, hogy a Gyurcsány-kormány, illetve a Magyar Szocialista Párt melletti kiállását demonstrálja. A lépés persze korántsem volt előzmények nélküli. A szocia listák már a Medgyes sy-kormányzat 2002-es megalakulása óta minden eszközzel igyekeztek helyreállítani az előző négy évi Fidesz-kormányzás alatt mélyponton lévő kapcsolatokat Moszkvával, 2006-ban pedig Erős köztársaság, sikeres Magyarország című választási programjukban Oroszországot egyenesen ,,a magyar külgazda sági törekvé sek új kitörési irányának" nevezték. Mindezek alapján aligha meglepő, hogy az MSZP vezette második Gyurcsány kormány számára a moszkvai kapcsolatok a kiemelt stratégiai kérdések közé kerültek, s hogy Putyin látogatását az elmúlt három évben a magyar miniszterelnök feltűnő gyakoriságú oroszországi vizitjei követték. Bár az erős külpo litikai szerepre törekvő kormányfő megnyilatkozásaiban a kiegyensúlyozottságra törekszik, kormány zásának tapasz talata gyengülő transzatlanti, míg erősödő keleti partnerségről tanúskodik."

Mi sem természetesebb, minthogy egy virtigli ellenzéki párt ilyenkor homlokegyenest ellenkező álláspontra helyezkedik.

"Míg a szocialisták esetében gyengülő, a Fidesznek 2005 óta mind a megnyilatkozásaiban, mind a programirataiban egy erős transzatlanti szövetség, másrészt egy egységesebb Európai Unió ideálját találjuk."

Persze a Fidesz nyugat - nosztalgiája nem csupán világi, hanem "egyházi" természetű is... Amilyen könnyen "vándlizott" át az ultra-liberális, egyházellenes, pápagúnyoló Fidesz, az SZDSZ mellől, a keresztény konzervatív jobboldal kellős közepébe; ugyanilyen könnyedtséggel színezte át magát, a református (!) felcsúti kolbászkészítő kaméleon, torzonborz Che Guevara karikaturából lenyalt fejű nyakkendős katolikus (!) egyházfivá. Az átlagmagyar erre annyit se mond, hogy "jé".

És hogyan reagált a nemzeti közutálat forró levegőjében másfélszázalékosra apadó Szadesz? ,,Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy Oroszországban egyre nagyobb veszély fenyegeti a gyülekezési- és szólásszabad ságot" Még elmélkedhetnék ezen, de hányingertől - gutaütéstől tartva inkább abbahagyom.

A Gondola, a tőle megszokott eufémizmussal, a problémát "partnerségi" kérdésnek minősíti, holott a tudományos társadalomkutatás eredményeire is támaszkodó orgánum szerkesztőinek tudniuk kell(ene), hogy az olaj regényének minden lapját, sőt sorát vérrel írják. Pláne, ha egy olyan "politikus" igyekszik ismét meghágni a miniszterelnöki bársonyszéket, aki ilyesmiket mond. ,,Mi nem híd vagyunk, hanem hídfő, méghozzá a nyugati oldalon" - szögezte le Orbán Viktor 2007 decemberében tett washingtoni látogatásakor." A böllér nyilvánvalóan nincs tisztában a magyar köznyelv legáltalánosabb szavainak jelentéstartalmával, így a "hídfő" kettős jeletésével sem. A Moszkvában megöregededett Kulcsár István blogjában olvasható a következő.

"Égtájorientált hídfő? [2009. április 27] Egyik hírügynökségünk, több napilap által is átvett (!), híre szerint az Erzsébet híd déli hídfőjénél a Dunába esett egy lány. Őszinte együttérzésem, de a hídfő 'valamely híd parti megerősítése és bejárata' [a Magyar nyelv értelmező szótára]. Eszerint az Erzsébet hídnak van egy pesti és van egy budai hídfője. Vagy ha már minden áron égtájak szerint akarjuk orientálni őket [ami persze nem szokás]: egy keleti és egy nyugati."

A hídfő ezen "olvasata" egy szilárd építményt jelent, amely partokat köt össze békés közlekedés céljára. Háború ban viszont a védelembe szorult hadviselő fél felrobbantja a hídat a támadó előtt. Ebben az esetben a támadó "partváltásra" kényszerül, azaz átkelési hídfőt (!) kell létesítenie az erőszakolt (!) átkelés biztosítása, a túlparti táma dás kierőszakolása végett. Az ilyesminek is van hangulata. A következő szöveg egy számitógépes játék élethű forgatókönyve.

"1944 decemberének elején a 8. német páncélos-hadosztályt ... Baracskára vezényelték azzal a céllal, hogy állítsa meg és számolja fel a szovjet hadsereg Ercsi környékén történo dunai partváltását és akadályozza meg a hídfő kialakítását. ... A német támadás előkészítése meglehetosen hiányos volt: nem tudták titokban tartani az átcsoportosítást, nem volt megfelelő álcázása a páncélosaiknak, a támadást a felázott, puha, saras talajon tervezték, ami nem kedvezett a nehézpáncélosoknak, a felderítésük hiányos volt, nem számítottak az erdőben rejtozködő páncéltörő ágyúkra ... A szovjet felderítés felfedezte a készülődést ... Páncéltörő tüzérségüket beásták és álcázták a közeli erdoben, amivel nagy meglepetést okoztak a német páncélosoknak. A támadás 1-1,5 km-nyi elorehaladás után megrekedt. Középrol a gyalogsági harccsoportot csoportosították át, hogy támogassa a bal szárnyon csapdába esett -az álcázott szovjet ágyúkba futó- páncélozott harccsoportot [Párducok] ... Számottevo sikereket középen a 8. páncélos felderítoosztály egy SPW-százada ért el, ők jutottak elore a legmélyebben [3-4 km]. Összességében a német ellentámadás a célját nem érte el, viszont feltartóztatta a szovjet eloretörést, ezzel időt hagyva a német-magyar csapatoknak a védelem megszervezésében ... és késleltette Budapest teljes bekerítését ..."

Szórakozató, nemde? A kérdés csupán az, hogy - miniszterelnöki minőségben - szükségünk van e egy olyan bunkóra, aki ennyire nyilvánvalóan nem tudja mit beszél és hogy szavait hogy kell, ill. lehet értelmezni?

Nemrég írtam a Moszkvában, a "Győzelem Napja" alkalmából, ill. ürügyén, megrendezett, fenyegető (!) katonai demonstrációról. Ha valaki nem kifejezetten hülye, észre kellett vennie, hogy az orosz nemzeti büszkeség új letéteményeseit mekkora lelkesedés fűti, hogy ilyesfajta "hídfőcsatákban" bizonyítsák hazaszeretetüket, katonai alkalmasságukat.

Csak egy hülye nem számol azzal, hogy a rothadó ukrán "demokráciát" - az olajtolvaj rezsimet - az oroszok előbb - utóbb ki fogják ütni és a bosszús medve, átlépve a Kárpátokat, ismét tőszomszédunk lesz. Akkor pedig nem lesz vicces, hogy az oroszok már megint a spájzban vannak és a befőttesüvegek között matatnak... [Ki fogják húzni a gyufát a grúzok is - a cionista zsidó minisztereik helyett, akik Izraelbe szöknek, ha baj lesz.]

Ja! Majdnem elfelejtettem ... a Jobbik ... Vona Gábort szintén idézi a Gondola.

"A Jobbik vezére, Vona Gábor álláspontja szerint 'Európa politikai centrumát a jelenleginél keletebbre kellene tolni, s ha ez megvalósulna, abban Magyarországnak kitüntetett szerepe lehet, mint közvetítőnek'. Az érzelmi húrok pengetésén túl a Jobbik elnöke pragmatikusnak vélt szempontokat is sorol: 'Míg az Európai Unió tönkreteszi a magyar mezőgazdaságot a konkurencia felszámolása végett, addig az orosz piac fel tudná vásárolni a magyar termékeket'. A párt Oroszország-szimpátiája azonban aligha gazdaságpolitikai, mint inkább szocio-pszichológiai tényezőkkel magyarázható. Elsősorban a radikális jobboldalon történt generációváltással, a köreikben tapasztal ható jelentős Amerika-ellenességgel, valamint a Vlagyimir Putyin erőskezű vezetői profilja iránti vonzalommal."

Ez, így első olvasásra, nem is hangzana rosszul. Kérdés, mennyire támasztja alá a Jobbik tényleges manőverezé se, figyelemmel arra, hogy a kormányzásba a "nagyasszonynak" is beleszólása van. És itt kezdődik a baj! A firkás Balóné már több alkalommal irritált arra, hogy tollhegyre tűzzem. Most megint itt tartok...

A szorgos aktivistáktól több mailcímről érkezett Morvai köszöntő levele a "Kedves magyar gazdákhoz". A levelet úgy írta alá, mint "a Jobbik európai parlamenti listavezetője" Ez stimmel. Minden szava, minden mozdulata, minden gesztusa azt fejezi ki, hogy vissza akar kerülni abba a paradicsomba, amelyből kicsöppent.

Most az EP parlamenti választások kampány-időszakában körbeszaladgálja ill. körbedudálja az Országot. Ez rendben van. A kampányolás már csak ilyen. De ez nem elég. Ő "személyesen megszólítja" az ország egyik legveszélyeztetettebb rétegét - osztályát - a parasztságot, hogy szavazataikkal juttassák be, ill. vissza az Európai Parlamentbe. Egy ilyen levélnek - gondolom - a következő esszenciális elemeket kellene tartalmaznia.

* politikai - gazdasági helyzet értékelése, legalább "slágwortokban",-
* a helyzetből adódó teendők,-
* a Jobbik programja a problémák megoldására,-
* a leendő képviselő kötelezettségvállalása a magyarkérdések tolmácsolására az Európai Parlamentben.-

Egy "politikus" kétféle módon árulja el önmagát: azzal amiről beszél,- azzal amiről hallgat. Elöljáróban leszögez hetjük, hogy a levél egy ugyanolyan cifra szófosás, frázishalmaz, biankó kötelezettségvállalás, amilyenekre eddig csak Orbán Viktor mert, mer vetemedni.

A Jobbik és az ő Krisztinája "... az az új erő, amely az Európai Unióba, Brüsszelbe jutva az idegen érdekek képviselete helyett végre a magyar érdekek, különösen a magyar gazdák képviseletét fogja megvalósítani." A gazdák esetleg nem tudják, de Morvai Krisztina, mint volt európai képviselő, pontosan tudja, hogy a gazdák érdekeit a szószékről nem tudja érvényesíteni. A bejutás csak arra jó, hogy ő is ott legyen és Euroban kapjon fizetést. Aztán "... Nem lehetünk tovább másodosztályú tagjai az Uniónak - egyenlő jogokat követelünk!" A parlamentben követelőzni nem lehet. [Jut eszembe: amíg kint volt, mit követelt ki a magyarságnak?] Azt, épp neki tudnia kell, hogy most mikor a vén Európa lottyadt pocakján meghuzzák a nadrágszíjat még jobban vissza fogják szorítani a magyar óhajokat, a sóhajokat meg pláne. Becsületesen "igérni" csak vért, könnyeket, még kinzóbb nélkülözést lehetne.

Sokatmondóak a flaszter - lady mezőgazdasági "koncepciói" is. "Az állam feladata, hogy - uniós tapasztalatok és források felhasználásával is - megszervezze a magyar gazdák számára az értékesítés lehetőségeit!"

Akármilyen rafinált is a Nemzet Krisztinája, annyira nem okos, hogy ne árulná el, voltaképp mire spekulál. Jellemző erre a levél "palesztin betétje". A megható tanmesét csorbítatlanul hozom.

"Találkoztam egy jogász konferencián egy palesztin kollégával, akinek Magyarország, különösen a magyar mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről beszéltem. Az illető összehúzta a szemöldökét, és ezt mondta: 'Nagyon rossz emlékeket ébreszt bennem, amit a mai Magyarországról mesél, Krisztina. Gyerekkoromban a vacsoraasztalnál szüleim megtörten néztek egymásra, és azt mondták: Nincs mese, ki kell irtanunk a narancsfákat. Annyira leszorították a megszállók a felvásárlási árakat, hogy már nem tudunk megélni. Azt mondják, zöldséget kell termelni. Egy év múlva ugyanők sírva vágták ki a zöldséget. Ebből sem tudunk megélni, ennek is leszorították a felvásárlási árát. S mit gondol, Krisztina, a harmadik évben miről beszéltek a vacsoraasztalnál? Arról, hogy el kell adni a földet, mert éhen halunk. S aki nem adta el a földjét a megszállóknak, attól elvették, s mindannyiunkat elüldöztek, mene külttáborokba szorítottak.' - Ezek a jövő kilátásai Magyarországon is! Ezt úgy és csak úgy lehet megakadályozni, ha olyan új erő képviseli a magyar embereket az Európai Unióban és a magyar parlamentben is, akik haladéktalanul befejezik a külföldiekhez, a multikhoz való dörgölőzést, az idegen hatalmak, a nemzetközi nagytőke szolgálatát. Ez az új erő a Jobbik Magyarországért Mozgalom!

Hogy mi ebben az önleleplező elem? Hát az, hogy Morvai Krisztina nem reális (!) politikai alternatívákban gondolko dik, mint pl. Vona Gábor [lásd fentebb], hanem olyan egy olyan csőbe nézve vizionál, amely a magyar és az euró pai "parlamentekre" van becélozva, vagyis olyan szervezetekre, amelyeknek valódi érdekképviseleti funkcóik már egyáltalán nincsenek! [Frazeológiájából hiányzik az olaj...] Aki tehát őt hallgatja, vagy írásait olvassa, maga is csőlátó lesz, észre se veszi, hogy becsapják. Megint becsapják. Ezek is becsapják.





III.


A fenti elemekből világosan kirajzolódik a nemzetárulás szervezeti és ideológiai struktúrája.

1. Az MSZP dobta Gyurcsányt és asszisztál ahhoz, hogy a szart Amerikában az SZDSZ kevergethesse, a "törvényes" magyar külképviseleti szervek kiiktatásával, az SZDSZ frakcióvezetője útján.

Jogi, alkotmányjogi nonszensz az egész!

Alkotmányjogászaink, pl. Halmai Gábor, tartják a pofájukat. Hallat magáról "Vendégünk volt dr. Halmai Gábor alkotmányjogász, az Emberi Jogi Információs és Dokumentációs Központ Igazgatója, egyetemi tanár, aki az emberi jogi kérdéseket az Alkotmánnyal összefüggésben világította meg, több olyan példával színesítve előadását, amely gyakorlati segítséget is jelent számunkra. Beszélt az Alkotmány bírói gyakorlatban való alkalmazásáról, az ezzel kapcsolatos ombudsmani véleményekről. Nagy jelentőséget tulajdonít az Egyenlő Bánásmód Hatóság létrehozásának - melyet ő is szorgalmazott -, úgy véli, hogy a Hatóság széles hatásköre biztosítja az egyenlő bánásmód megsértését elszenvedettek sérelmének orvoslását, tevékenysége elősegíti az előítéletesség, a diszkrimináció csökkentését." Nyilvánvaló, hogy a pihentagyú úr nem a magyar föld magyar népét óhajtja védelmezni az "előitéletességtől".

Nem szólnak a "nemzeti jogvédelem" fórumai: a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Civil Jogász Bizottság sem.
Nem volt véleményük - post festam sem - a Magyar Alkotmány szövegébe csempészett "kakukparagrafusok ról", a konstruktív bizalmatlansági inditványról és az annak leple alatt végrehajtott államcsínyről sem. Ennek egyetlen "értelme" volt, feloldani azt a féket, amit a Gyurcsány - habozás jelentett. Joggal dicséri Kóka János a puccskormányt amiatt, hogy három hét alatt többet "végzett", mint a Gyurcsány kormány egy év alatt.

2. Orbán Viktor, ill. a Fidesz "hozzáállása" a fentiekben vázoltatott.

3. A Jobbik kétarcusága [Vona - Morvai eltérő "világképe"] ugyancsak világos.

4. Eztán zárom soraimat azzal, amit ebben az egészben a legfelháborítóbbbnak, legkiábrándítóbbnak tartok: a "keresztény magyar értelmiség" egyik részének közömbösségét, meghunyászkodását,- másik részének álnok "lelkesedését", asszisztálását ahhoz, amit a "nemzeti jobboldal" tesz, illetve tenni készül.

Az Orbán féle maszlag ugyanis csak nemzetiszín ostyában adható be. Ez az ostya azoknak a lelkiismeretlen karrieristáknak a köre, akiket "karizmatikus értelmiségieknek" titulálnak és akik magukat is ilyeneknek tartják. Ők tudják, mire megy a pakli. Mégis segédkeznek. Szerepük nem kevésbé gyászos és undorító, mint az egykori "zsidó tanácsé" volt. Annak tagjai végülis megúszták a világi igazságszolgáltatást [Kasztner Rezsőt is felmentették. Vele egy "magános gyilkos" végzett.] Remélem az "új tanács" tagjai, a "neokonok" cinkosai, nem lesznek ilyen szerencsések.

Végezetül ismételni kivánom amit már többször hangoztattam és indokoltam: a magyarság sorsproblémáját a "parlamentáris demokrácia" keretein belül, ennek eszközeivel nem lehet orvosolni!

2009.05.23

Sz. Gy.
http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Csogoreny.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hazaszeretetüket, megszervezésében, pénzügyminiszter, átcsoportosítást, felderítoosztály, szavazófülkékben, frazeológiájából, felhasználásával, érdekképviseleti, megkopasztásában, szemmelláthatóan, vacsoraasztalnál, munkafeladatokat, csoportosították, körbeszaladgálja, mentőcsomagjában, megbízhatatlanná, értelmiségieknek, válságkezelésben, programirataiban, kezelhetetlenné, olajvezetékeket, legagresszivebb, demonstrációról, alkotmányjogász, bizalmatlansági, lelkiismeretlen, frakcióvezetője, szövetségesként, karrieristáknak, sorsproblémáját, következtetésre, változtatásokat, személyiségének, magyarországról, miniszterelnöki, csőgörény kacskaringós, olaj lett, közgondolkodás hozzákapcsolja, emberek általában, okvetetlenkedő prófétákat, fixa ideájától, föld mozog, hepciáskodót mégis, teremtés utolsó, könyv témája, olaj jövőbeni, emberiség életében, science fiction, jelenkorból indul, nagyhatalmi csoportosulás, földtörténetnek abba, Giordano Bruno, Girolamo Savonarola, Galileo Galilei, Wolfgang Jeschke, Földközi Tenger, Kóka Jánost, Egyesült Államok Magyarország, Kóka János, Országgyűlés Nabucco-bizottságának, General Motors-ra, World Trade Center, Bajnai Gordonról, Korábban Oszkó Péter, Nemzetközi Valutaalap, Oszkó Péter, Magyar Alkotmányt, Rudolf Höss, Deloitte Zrt, Bajnai Gordon, Richard Lugar, International Finance Corporation, Egyesült Államokban, Persze Kóka, Kálmán Olga, Madelaine Albraight, Demokrata Párt, Nyugat Európa, Magyar Nemzet, Oroszország-képe Putyinnal, Vlagyimir Putyin, Magyar Szocialista Párt, Európai Unió, Orbán Viktor, Kulcsár István, Győzelem Napja, Vona Gábort, Vona Gábor, Európai Parlamentbe, Európai Parlamentben, Európai Unióba, Morvai Krisztina, Nemzet Krisztinája, Európai Unióban, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Halmai Gábor, Emberi Jogi Információs, Dokumentációs Központ Igazgatója, Egyenlő Bánásmód Hatóság, Nemzeti Jogvédő Szolgálat, Civil Jogász Bizottság, Magyar Alkotmány, Kasztner Rezsőt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 21  Akarat  Nem méltó hozzád  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kislány  képre írva  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete-erdő desszert  Aki nem dolgozik, ne is egyék  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Nem méltó hozzád  Ami embereknek lehetetlen, az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einsteinről  Png lepke  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyon különös  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyon különös  Lóhere  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy bizonyos határt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Nem méltó hozzád  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  A boldog családok mind hasonló...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A sors  Reggel van  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Őrizkednünk kell...  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hiányzik  Png telefon  képre írva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga  Gonosz démon-álarc  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Próbálj meg ...  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  A kételkedés kezelése  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
csőgörény kacskaringós, olaj lett, közgondolkodás hozzákapcsolja, emberek általában, okvetetlenkedő prófétákat, fixa ideájától, föld mozog, hepciáskodót mégis, teremtés utolsó, könyv témája, olaj jövőbeni, emberiség életében, science fiction, jelenkorból indul, nagyhatalmi csoportosulás, földtörténetnek abba, ugrás célja, távoli olajlelőhelyek, fekete aranyat, grandiózus terv, egészen banális, másik oldalon, fejük lágyára, páratlan bravúr, meleg szárnyra, újabb bizottságot, rágcsáló képű, bianco meghatalmazás, orosz gáztól, elmúlt években, költségvetési hiány, amerikai befektetői, válságkezelő kormány, szakértő pénzügyminiszter, sajátján kivül, élet nedve, olajtermelő országok, csődbetaszított államok, világnak arról, váratlanul megrabolt, károsult államok, amerikai adófizetők, kilincset Kókával, következőket mondta, globális recesszió, államháztartási hiányra, magyar államháztartás, hazai össztermék, amerikai fővárosba, szociális kiadások, jelenlegi túlköltekezést, krízistől függetlenül, vágóhíd tecnológiája, hentesek legfeljebb, termelékenység növelés, költségcsökkentés érdekében, 1080 négyzetméteres, legnagyobb betyárt, adott esetben, betyár intellektuális, kistermelők megkopasztásában, ország népét, szenátus külügyi, ener giadiverzifikáció, energetikai problémáról, közelmúlt hiteles, nyugateurópai NATO, amerikai kalandorakciók, blokád egyik, orosz gázt, nyugatra irányuló, szóval kifejezve, diplomácia nyelvén, világbanki csoport, program összeáll, magyar politikus, darabot Amerika, magyar televíziózás, interjúban elárult, nyomdafesték esetleg, orosz nagypolitikai, kínaiak mások, csöveket területén, iszlám beütésekkel, nyugateurópai demokráciák, alvó keze, éjjeli edénybe, kellemetlen élményt, pénzügyi válság, politikai biztonság, közgondolkodásban oyan, felsorolt objektív, történelem egyik, szélsőjobb előretörése, helyzet kezelhetetlenné, demokrácia megőrzése, amerikai szellem, ottani tapasztalatokat, gyilkos iraki, emberi mivoltából, gyermekek tömeges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.